Home » Ako si vybrať vysávač? S týmito tipmi ľahko!

Ako si vybrať vysávač? S týmito tipmi ľahko!

Kvalitný vysávač patrí medzi dôležitých domácich pomocníkov. Pomáha udržiavať podlahy a koberce čisté, efektívne odstraňuje prach aj alergény z rôznych povrchov. Výrobcovia dnes ponúkajú okrem klasických vysávačov aj tyčový, robotický či centrálny vysávač. Poradíme vám, ako si vybrať ten najlepší pre vašu domácnosť.

Kľúčové faktory pre výber vysávača:

  • typ podláh v domácnosti,
  • filtrácia,
  • výkon vysávača,
  • hlučnosť,
  • typ a veľkosť.

Pri výbere vysávača by ste si mali odpovedať na otázku, aký typ povrchu potrebujete najčastejšie vysávať. Ak máte v domácnosti najmä dlaždice, parkety či linoleum, vyberte si vysávač so špeciálnym príslušenstvom na tvrdé povrchy. Na mäkké povrchy potrebujete vysávač s vyšším výkonom a s príslušenstvom na čistenie kobercov.

Väčšina moderných vysávačov disponuje kvalitným filtračným systémom. Ak trpíte alergiou alebo máte zvýšenú citlivosť na prach, zvoľte si vysávač s extra citlivým filtrom. Výborné riešenie pre domácnosti s alergikmi predstavuje centrálny vysávač.

Čím vyšší výkon, tým väčšia sacia sila. Výkon vysávača vám najčastejšie prezradí hodnota vyjadrená vo wattoch. Okrem výkonu nezabudnite aj na hlučnosť. Extra tichou prevádzkou disponujú centrálne vysávače, ktoré majú hlavnú jednotku umiestnenú mimo obytných miestností.

Typy domácich vysávačov

Na rýchle čistenie menších plôch je ako stvorený prenosný ručný vysávač na batérie.

Malý prenosný vysávač využijte napríklad aj pri upratovaní auta.

Klasický vysávač s vreckom alebo nádobkou na zbieranie nečistôt či vodným filtrom určite poznáte. Kúpou tohto typu vysávača získate pomocníka, ktorý nič nepokazí. Nevýhodou je potreba pravidelného nákupu vreciek alebo zložitejšie čistenie nádobky.

Ľudia s problémami pohybového aparátu ocenia tyčovú verziu vysávača.

Ak máte domácich miláčikov, pravdepodobne vysávate pomerne často. Bežné vysávanie rôznych povrchov vám uľahčí robotický vysávač, ktorý za vás uprace aj keď práve nie ste doma.

Moderné robotické vysávače dokážu pomocou senzorov zistiť znečistenie podlahy. Pohybujú sa tak, aby nezničili nábytok. Väčšinu z nich ovládate rýchlo a jednoducho cez aplikáciu v telefóne.

Robotický vysávač ROBO s mopom pre automatické umývanie, samočistiacim systémom a bezkontaktným vyprázdňovaním nádoby nájdete na www.smartsystems.sk.

Efektívne riešenie do domu alebo bytu predstavuje centrálny vysávač. Hlavná jednotka je najčastejšie umiestnená v technickej miestnosti, hadicové zásuvky podľa potreby v izbách. Na vysávanie stačí zapojiť ultra ľahkú hadicu do zásuvky. Výhodou centrálneho vysávača je, že odvádza všetky nečistoty aj prachové častice mimo obytný priestor do centrálnej nádoby. Tým sa výrazne znižuje interval potreby vysávania domácnosti.

Tichý, výkonný, s bezúdržbovou filtráciou – vysávač Electrolux je ekonomická a funkčná voľba.

S kvalitným vysávačom je udržať poriadok hrou

Na bežné upratovanie počas pracovných dní siahnite po robotickom vysávači, ktorý väčšinu práce urobí za vás. Na veľké upratovanie odporúčame výkonný klasický alebo centrálny vysávač.

Moderné vysávače pre váš domov vám prináša Smartsystems

Vieme, aké náročné je niekedy udržať poriadok v domácnosti. Prepojenie centrálneho vysávača s robotickým predstavuje efektívne moderné riešenie pre váš domov. Centrálny vysávač spoľahlivo odstráni zo zeme aj ovzdušia prachové častice a alergény, robotický vysávač ROBO povysáva a umyje podlahy podľa vami zvolenej frekvencie. ROBO navyše disponuje samo čistiacou základňou a bezkontaktným vyprázdňovaním nádoby.

Hľadáte moderné technologické riešenie pre čistejšiu domácnosť bez alergénov? Kliknite na www.smartsystems.sk.